Szövött hordozókendő – Storchenwiege Leo

IMG_8482
kölcsönzés

A nálam próbálható hordozók bemutatását a német Storchenwiege cég Leo fantázianevű, kávé színű kendőjével kezdem, ugyanis ez volt a mi első hordozóeszközünk. A kezdetek óta megvan és szinte folyamatosan használjuk. Kitűnő választás volt annak idején, a kedvenc kendőm.

A szövött kendő a születés pillanatától akármeddig jó a babának/kisgyereknek. Mégis van egy felső határa a kendő használatának, mégpedig az, amikor már egyáltalán nem bírjuk el a babát vagy a kendő a vékonysága miatt nagyobb súlyú gyerekkel kezd kényelmetlenné válni.

A Leo egy finom, puha, 100% pamutból készült, gyémántsávoly szövésű eszköz, amely tapasztalatom szerint pici babával és totyogós gyerekkel is kiválóan használható. Éppen eléggé vékony ahhoz, hogy szépen bele tudjunk tenni egy újszülöttet, ne legyen útban a sok anyag, ugyanakkor valamilyen oknál fogva az egyre növekvő súllyal is elbír, anélkül, hogy vágni, húzni kezdené a vállunkat.

Könnyen köthető, jól belefér a markunkba a kendőköteg, és az anyag éppen ott van a tapadás-csúszósság skálán, ahol egy ideálsi hordozókendőnek lennie kell.

Szegései eltérő színűek, ami megkönnyíti a kötést, nem tudjuk nehezebb összekeverni őket.

Annak idején nem nagyon tudtam, hogy milyen méretű kendőt érdemes venni, ezért biztosra mentem és megvettem a legnagyobbat. Az én Leóm 520 cm hosszú, ebből én mindent, de tényleg mindent meg tudok kötni. Az egyrétegű, egyszerűbb kötéseknél persze sok felesleg marad, de mindig megtalálom ennek a helyét: körbetekerem a derekamon még párszor; ha lehűl az idő, melegítem vele a babám hátát; háti kötésekkor felviszem a mellkasomra és mellkaspántot gyártok belőle. Ha pedig Leo éppen nincs használatban hordozóként, akkor takarónak használom vagy ráheveredünk a fűben (ez lehet, hogy sokaknak szentségtörés, de a kendő eddig jól bírta); téli szeles hidegben pedig extra vastag sálként is funkcionált már.

Szóval, ha valaki olyan eszközt keres, amely kiszolgálja az első pillanattól bármeddig, akkor például a Storchenwiege Leo kendőjét tudom ajánlani. Persze a kendőt kötözni kell, és ez egy kicsit hosszabb tanulást és gyakorlást igényel, mint az egyszerűbb hordozóeszközök használata, de ha ez valakinek szimpatikus, kézre álló és kényelmes, akkor a kendőzéssel egy igazán izgalmas dologba csöppenhet.

MINDEN JOG FENNTARTVA 2022 Hordozunk