Közös öltözködés hordozáskor

Közös öltözködés

🔸Mit jelent ez a közös öltözködés?

🔸És egyáltalán miért jó?

Közös öltözködéskor te is és a baba is benti ruhában vagytok, amikor felveszed őt a hordozóba. Ezután az időjárásnak megfelelően olyan ruhadarabokat húztok még magatokra, amelyekbe mindketten, együtt is belefértek.

Lássuk ennek az előnyeit:

☑Induláskor nem kell öltöztetni babát. Elmaradhat a plusz pulóver, overál, kiskabát, extra nadrág babára erőltetése, majd megérkezéskor ezek leráncigálása.

☑Így aztán útra kelhetünk akkor is, ha a babánk éppen elaludt a hordozóban, hiszen nem kell őt levennünk, hogy felöltöztessük.

☑Ha menet közben aludt el, akkor a megérkezésünk után maradhat a hordozóban, anélkül, hogy a vetkőztetéssel megzavarnánk őt.

☑Ha utunk során térünk be a hidegből egy melegebb helyre, mondjuk egy boltba, akkor sem kell levennünk a babánkat, majd visszatenni a hordozóba, hiszen csak a közös öltözetünktől kell megválnunk és készen is vagyunk.

☑Minél kevesebb réteg van köztünk és a babánk között, annál jobban érezzük a mozdulatait, rezdüléseit és tudjuk, hogy van, mi van vele.

☑Minél kevesebb réteg van közöttünk, annál jobban tudjuk őt a saját testhőnkkel melegíteni.

☑Kevesebb ruhában könnyebb beletenni a babát a hordozóba. Különösen egészen pici babák néha szinte elvesznek egy vastag overálban, nehéz szépen rájuk igazítani az eszközt.

☑Nekünk is kényelmesebb vastag pulóver vagy kabát nélkül magunkra venni egy hordozót; főleg háton hordozáskor szokott ez nagy könnyebbséget jelenteni.

☑Ha menet közben változik a hőmérséklet, könnyen tudunk hozzá alkalmazkodni. Nem izzadunk össze, mert egyszerűen levehetünk magunkról rétegeket. Illetve könnyen burkolózhatunk még egy rétegbe, ha fázunk.

Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor mégis a külön öltözést választjuk:

❌Ennek lehet az az oka, hogy már sokat jár önállóan a babánk, és sokszor le-fel kéredzkedik.

❌Az is lehet, hogy tudjuk, hogy a hidegben le kell majd valamiért vennünk a babát, és egyszerűbb eleve felöltöztetve elindulnunk.

Indulás előtt érdemes mindig átgondolni, hogy hova megyünk, mit fogunk csinálni és a szituációnak megfelelő öltözködési formát választani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MINDEN JOG FENNTARTVA 2022 Hordozunk